kali_vendeghaz_
kali_egeszseg_
kali_böjt_

Bemer Fizikai Érterápia

Miért hasznos a BEMER fizikai érterápia napi 2x használata mindannyiunk életében?

 

Ha szerveinkhez és szöveteinkhez nem jut elegendő mennyiségű vér egészen a legeslegkisebb erekig, akkor elégtelen lesz az oxigénellátásunk, és hiányt szenvednek a legfontosabb tápanyagokban.

Ilyenkor szervezetünk teljesítőképessége is csökken. Nehezebben regenerálódunk, gyengének érezzük magunkat, és hajlamosabbá válunk a betegségekre.

Ezenkívül az érintett szervrendszerek működése fokozatosan romolhat.

A rossz vérellátás következményeként felléphetnek vagy súlyosbodhatnak bizonyos betegségek és rendellenességek, például krónikus sebgyógyulási zavarok, krónikus anyagcsere-betegségek, érbetegségek és krónikus fájdalom.

A létfontosságú mikrokeringés

A sejtek megfelelő ellátása oxigénnel és tápanyagokkal, valamint az anyagcsere salakanyagainak megfelelő elszállítása jelenti az egészséget.
A mikrokeringés rendkívül fontos része az emberi vérkeringésnek. A kicsi és legkisebb úgynevezett mikroszkopikus véredények finom és szerteágazó érhálózatában zajlik. A mikrokeringés a teljes vérkeringés 74%-át fedi le.  Létfontosságú szállítási és ellátási feladatokat lát el. Ellátja testünk 80-100 billió sejtjét oxigénnel és tápanyagokkal és az anyagcsere termékek eltávolításának fontos szállítási útvonala. A korlátozott mikrokeringés sok betegségnek és közérzeti zavarnak az okozója vagy elősegítője. Ennek ismeretében még inkább meglepő, hogy a korlátozott mikrokeringés javítására kielégítő kezelési lehetőség eddig nem állt rendelkezésre. Számos az emberi szervezetben lezajló folyamatnak, a jól működő mikrokeringés az alapfeltétele: regenerációs-, kijavító-, növekedési- és gyógyulási folyamatok. A mikrokeringés létfontosságú a fizikai és szellemi teljesítőképesség energiaigényének ellátása szempontjából.
A sejtek csak akkor tudják megtenni azt, amit tenniük kell, ha megkapják, amire szükségük van.

Mit értünk BEMER® fizikai érterápia alatt?

A BEMER terápiás készülék célja, hogy növelje a kisméretű prekapilláris arteriolák (<100 mikron) korlátozott összehúzódási gyakoriságát, ezáltal javítja a mikrokeringés kapilláris hálózatában a vér eloszlását.

A BEMER fizikai érterápia működési mechanizmusa egy speciális, enyhén pulzáló, különleges többdimenziós szabadalmaztatott jelkonfiguráció által keltett elektromágneses mezővel alkalmas az élő szervezetekben lévő kis és hajszálerek vazomotorikus mozgásának (ritmusos összehúzódás) stimulálására. Ezt a speciális jelet egy elektromágneses mező juttatja el a szervezetbe.
Tehát a „hatóanyag” a BEMER®-jel, nem pedig az elektromágneses mező.
A BEMER terápia a vérkeringési paraméterek javítását és a természetes önszabályozó mechanizmusok széleskörű támogatását szolgálja. Az alábbiakban felsorolt tudományosan igazolt hatások segítségével a terápia hozzájárulhat az általános közérzet legkülönbözőbb paramétereinek stabilizálásához ill. javításához.
– A mikrocirkuláció működési állapotának pozitív befolyásolása, és az oxigén felvétel növelése a kapilláris szövetben.
– A protein bioszintézis pozitív befolyásolása (javító proteinek)
– A mikrohaemodinamikus feltételek javítása az első szintű immunológiai folyamatok számára, és ezáltal a test védekező mechanizmusainak indirekt erősítése
– Kedvező hatás a vegetatív idegrendszerre

BEMER terápia a javuló vérkeringés és a nagyobb oxigénkinyerés által optimalizálja a sejtek saját energiatermelését (ATP) és ezzel hozzájárul a sejtanyagcsere szabályozásához az egész szervezetben. Az érintett alkalmazók számára széleskörűen támogatja és aktiválja a szükséges gyógyulási folyamatokat átfogó és univerzálisan alkalmazható terápiaként, valamint hatékonyan támogatja és felerősíti a bevált klinikai kezelési koncepciókat.

Vazomóciónak nevezzük a legkisebb véredények „lüktető mozgását“ amellyel a mindenkori helyi szükségleteknek megfelelően történik meg a vér eloszlása a mikrokeringési területen. A fizikai és szellemi teljesítőképesség, a gyógyulási és felépülési folyamatok, valamint a betegségek jelentős száma közvetlen kapcsolatban áll a mikrokeringéssel és a mikroszkopikus anyagcserével. A BEMER célzottan serkenti a korlátozott vazomóciót és ezen keresztül javítja a mikrokeringést.

Az eredményjobban működnek a természetes szabályozó mechanizmusok, megerősödik az immunrendszer, javul a szervezet antioxidáns termelése, emellett hatással van a fehérjeszintézisre is.
A BEMER® technológia betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére használható. Hatására javul a mikrokeringés, ezáltal pedig segít az élő szervezetekben jelentős terápiás hatást elérni.

A Berlini Mikrocirkulációs Intézetben igazolt
adatok a 30 napos kezelés után elért legnagyobb értékek / Forrás: R. Klopp; Institut für Mikrozirkulation Berlin; 2010:
27% -kal gyorsabb vazomóció
29% -kal jobb véreloszlás a kapillárisokban
31% -kal gyorsabb vénás elfolyás
29% -kal magasabb oxigén-kinyerés

További információ telefonon +36 20 283 2098
Holló Éva Bemer Partner
https://drsoevenyhaziestarsabt.bemergroup.com/hu

Orvosi esetismertető videók a különböző terápiás lehetőségekről:
Kérésre PDF formátumban is kérhető!

https://www.youtube.com/user/hunBeck/videos