kali_vendeghaz_
kali_egeszseg_
kali_böjt_

Programunk

A Káli böjt tisztító kúra programja

 • 7:00Ébredés

  A böjtben általában 7 órakor kelünk.
 • 7:00 - 8:30Reggeli tisztálkodás

  reggeli tisztálkodás, beöntés, testsúlymérés, olajrágás, száraz ledörzsölés, vérnyomásmérés, A reggeli tisztálkodás részeként a beöntést is elvégezzük. Fontos, hogy a száj nyálkahártyán kiválasztódó méreganyagokat eltávolítsuk az olajrágással, a nyelvet is letisztítjuk lehetőség szerint nyelvkaparó segítségével. Zuhanyozás előtt a bőrt szárazon ledörzsöljük. Lúgosító, bázispor fogyasztása ital formájában.
 • 8:30Reggeli bemelegítő mozgás

  9 óra körül tea előtt beiktatunk egy kis reggeli bemelegítő mozgást a teraszon, vagy a harmatos füvön.
 • 8:45 - 9:45Gyógytea ivás

  A reggeli tea többféle gyógynövényből összeállított tisztító teakeverék. Utána 1 kiskanál Flavonmax étrendkiegészítőt kapnak a vendégek, vitamin és ásványi anyag pótlásként.
  (a nap egyik fénypontja!)
 • 10:00 - 13:30Gyalogtúra a környéken

  A dél körüli időszak ideális a gyalogtúrázásra. (nyári időszakban természetesen korán indulunk) Naponta más-más részét ismerjük meg a minket körülvevő gyönyörű tájnak, műemlékeivel, és a szépen felújított régi épületekkel.
 • közben 11 órakorGyümölcslé ivás

  A délelőtti frissen préselt, hígított gyümölcslét visszük a túrára. A levek és gyógyteák mellett citrommal ízesített, tisztított vizet fogyasztanak a vendégek. A nap folyamán bármikor sor kerülhet a lúgosító bázis ital fogyasztására is a böjtölő állapotától függően.
 • 14:00Zöldséglé ivás

  Kora délután frissen préselt hígított zöldséglevet kínálunk változatosan elkészítve, leveles saláták, cékla, sárgarépa, zeller, spenót, paradicsom, homoktövis, sütőtök, stb. felhasználásával. A zöldségek és gyümölcsök egyaránt ökológiai termesztésből származnak.
 • 14:00 - 16:30Ágynyugalom májpakolással

  A délutáni hosszú pihenőre nagy szüksége van a szervezetnek böjt idején. Ezt az időszakot ajánlatos ágyban tölteni, lehetséges a szabadban pihenve is. Közben meleg vizes tömlővel májpakolást alkalmazunk a máj méregtelenítő munkájának támogatására. A meleg és a fekvő helyzet a máj vérkeringését fokozza.
 • 16:30 - 18:00Gyógytea ivás, közben téma beszélgetések

  A téma beszélgetések a méregtelenítés, a böjt, az egészséges táplálkozás és életmód tárgy köréből adódnak. Némely csoportoknál spirituális témák is lehetnek.
 • 18:00 - 18:30Közös jóga a jógateremben

  Hatha jóga, légzőgyakorlatokkal és relaxációval. Jóga Nidra bevezetés a meditációba.
 • 19:30Szűrt zöldségleves fogyasztása

  Az esti leves többféle zöldségből só nélkül készült zöldségfőzet szűrt leve. Ebből tetszés szerinti mennyiséget fogyaszthatnak a vendégek különféle ízesítésekkel. Célja főként az ásványi anyagok pótlása.
 • 20:00 - 22:00Szauna vagy esti beszélgetések

  Points of You játék, ezoterikus témákban ajánlott filmek vagy művészfilmek közös megtekintése. Az esti programok a szerint alakulnak, hogy aznap este szaunáztunk-e vagy sem.
 • 22:00Lefekvés ideje

  Legkésőbb 22 órakor, a megfelelő éjszakai nyugalom érdekében.

A délutáni pihenő keretében lehetőség van fakultatív igénybe vételére:

 • pedikűr, manikűr
 • gyógymasszázs tapasztalt gyógymasszőrünkkel
 • testtekercselés – karcsúsítás négyszeres hatékonysággal a célzott területen Wiener termékekkel.
  A böjtben még látványosabb eredménnyel! Mindezt a panzió kényelméből, nem kell utazással, foglalással és a kezelés előtti 3 órás éhezessel számolni.
 • kozmetikai vákuumos zsírégető masszázs

 „Szóböjt” igény szerinti visszavonulás

Bárki, bármikor saját igénye szerint vehet részt az ajánlott programban. Fix idők a közösen elfogyasztott levek és teák, erre mindenkit kérünk, hogy pontosan jelenjen meg. Egyébként a külön séta, elvonulás, pihenés, szabadprogram bármikor beiktatható.

Gyógyfürdő: heti 1 alkalommal Hévízen vagy Sárváron, főként rossz idő esetén szoktuk igénybe venni
A gyógyfürdőzés fakultatív program lehetőség, nagyon jól illeszkedik a böjtbe, a vendégek igénye szerint megoldható.

Fürdőzés a Balatonban

Évszaktól és időjárástól függően a zánkai strandon napfürdőzünk és megmártózunk a Balatonban (szintén igény szerint)


Különböző típusú böjtkúráink

Igyekszünk a sokféle igénynek minél inkább megefelelni, ezért több fajta kúra lehetőséget alakítottunk ki a jövő évtől kezdődően.

 1. A leggyakoribb, bárkinek ajánlható az egy hetes, fenti program szerint zajló kúra, melyben a mozgásprogram jóga foglalkozás. Ezekben a csoportokban kezdő és visszatérő böjtölők egyaránt részt vesznek. A következő évi kúraidőpontokat decemberben jelentetjük meg a honlapon, melyre előzetes jelentkezéssel akár azonnal be lehet regisztrálni. Ez még nem jelent elkötelezettséget, csupán egy szándékot jelez. Január végétől emlékeztetőt küldünk a bejelentkezetteknek, hogy küldhetik a szükséges dokumentumokat, és az átutalást. Az előleg megérkezése után válik a helyfoglalás véglegessé.
  A honlapon a jelentkezés kapcsolati emailen keresztül, a Böjt Jelentkezés menüpontban https://kalivendeghaz.hu/bojt-jelentkezes/ lehetséges. A jelentkezéseket csak ezen a rendszeren keresztül tudjuk elfogadni minden csoport esetében.
 2. Öt napos kúrák azoknak ajánlhatók, akik még nem böjtöltek, és inkább rövidebb kúrában szeretnék megtapasztalni a böjt hatásait. Választhatják az öt napos csoportot a kevesebb szabadidővel rendelkezők, vagy anyagi megfontolásból is.
 3. Házunk specialitása az úgynevezett hosszú túrás böjtölés. A hosszú túrás böjtöt tervezzük 7 és 9 napos változatban is. A hosszú túrás böjtölés azt jelenti, hogy fokozatosan növelve a napi mennyiséget 25-30 km-t megyünk naponta 9-től délután 6 óráig, közben pihenőkkel. A hét során minden második napon hosszabban túrázunk, a közbeeső „ pihenős” napokon pedig csak rövidebb túrák vannak, viszont jógafoglakozás, hosszabb beszélgetések az elméleti témákban, és egyéb lazító, „wellness” programok vannak beiktatva. Ennek a módszernek az előnye, hogy a hosszú gyaloglás során nagyon jól tisztul a szervezet, a méreganyagok gyorsabban kiválasztódnak, a legkevesebb krízis tünet ezekben a csoportokban fordul elő. A táj szépségeinek a megismeréséhez, élvezetéhez is a legjobb lehetőség.
  Akinek jelentős túlsúlya van, vagy mozgásszervi problémái, nem ajánljuk ezeket a kúrákat. Inkább visszatérő böjtös vendégeink szokták igényelni, a kezdőknek érdemesebb először a normál csoportban megtapasztalni a böjtölést.

2. MOZGÁS

A kúrák szerves részét képezik a mozgásprogramok, melyek nagyon fontosak a méregtelenítés elősegítése, az alapanyagcsere szintjének megőrzése (jojó-effektus kivédése), a jó közérzet biztosítása szempontjából.
Minden kúra idején közös program a napi két órás könnyű gyalogtúra a környező dombokon, csodálatos természeti környezetben. Állandó mozgásprogramunk:

Jóga: A jóga jótékony hatása évezredek óta ismert. Fejleszthető vele erőnlétünk, önuralmunk, és a közérzetünket is magasba lendíti.

jóga gyakorlásával megismerjük testi működésünket, bennünk zajló élettani folyamatokat, ezáltal segítséget nyújt egészségünk javítása érdekében. Segít elmulasztani a hát- és nyakfájást, fejfájást, álmatlanságot, javít a rossz emésztésen, szorongáson, magas vérnyomáson és fogyókúra esetén is igen hatásos. Hatással van külsőnkre, a bensőnkre, a lelki és szellemi egyensúlyunkra.
Különféle testpózokat, ászanákat végezve az egész test át van dolgoztatva. Izmok nyújtás – lazításával javítjuk a testtartást, gerinc rugalmasabb lesz, vérkeringés normalizálódik, az emésztő és kiválasztó rendszer működését is serkenti. Hozzákapcsolt helyes légzés technikával eredményesebbé tehető a folyamat és a koncentráló képesség is fejleszthető. Végül a relaxáció az, ami teljes ellazulást ad.
A jógát bárki gyakorolhatja, hogy segítsen önmagának harmonikusabb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet teremteni.

Egyéb, speciális mozgásprogramunk

 • A napi jógaórákat speciális Flexit gerinctornával egészítjük ki gyakorló Flexit oktatóként. Flexit: Lenkei Beáta gyógytestnevelő a saját szakmai tapasztalatai alapján, Dévény Anna és a fasciaelmélet megteremtőjeThomas Meyers munkásságát továbbgondolva fejlesztette ki.
 • A FLEXIT egy speciális nyújtás mozgáskombináció, amivel a kötöttségeket oldjuk:
  • komplex
  • szisztematikus
  • szimmetrikus
  • koreografált
  • a teljes izomzatra és fasciarendszerre hat
 • Izomkontroll: Thomas Hanna amerikai gyógytornász által kidolgozott módszer. A folyamatos stressz-hatásokra kialakuló izomgörcsök és feszültségek, tartási rendellenességek oldására, a mindennapi derék, hát, nyak, váll, stb. fájdalmaktól való megszabadulásra alkalmas módszer. Mindenki számára ajánlható speciális „gyógytorna”- betegség megelőzés, vagy gyógyítás céljából.

2. MASSZÁZSOK

Böjtkúráink során alkalmuk van igénybe venni gyógymasszőr képesítéssel rendelkező tapasztalt masszőrünk szolgáltatásait. Igény szerint teljes testmasszázs, hátmasszázs, reflexmasszázs részleges, probléma orientált masszázs, ízületek kimozgatása.

 • fej, nyak, váll masszázs 30 perc:
 • hát masszázs 30 perc:
 • talp masszázs 30 perc:
 • teljes test masszázs 1 óra:

Opitz Péter vagyok, gyógymasszőr. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Nappali tagozatán végeztem el a gyógymasszőr szakot és a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban 1 éves szakmai gyakorlatot teljesítettem, a következő területeken szereztem szakmai tapasztalatokat: gyógymasszázs, masszőr szakmai szolgáltatások, hidroterápia, fizioterápia, aszepszis-antiszepszis, munkavédelem.

Pályafutásomat a sikeres gyógymasszőr vizsga után a hévízi Hotel Palaceban, későbbiekben pedig a Hotel Carbónában ezt követően Tapolcán a Hunguest Hotel Pelionban folytattam.
Jelenleg magánvállalkozóként dolgozok Tapolca vonzáskörzetében.


– MagicPot kombinált technológiás (vákuum + RF)

 • Alakformálás
 • Zsírbontás
 • Cellulit kezelés
 • Arc lifting
 • Feszesítő kezelések

Az újgenerációs multipoláris

rádiófrekvencia fájdalommentesen juttatja az energiát mélyen a bőrbe, illetve a bőr alatti zsírrétegekbe, serkentve ezáltal a sejtek metabolizmusát. Az energiának ez a célirányos bejuttatása nagyobb hatékonyságot eredményez, jól mérhető eredményekkel a cellulit kezelésében, alakformálásban, valamint a kollagén és az elasztin termelés stimulálásában. A kiegészítő vákuum egyrészt serkenti a kezelt terület mikrokeringését, másrészt mechanikus masszázst nyújt a bőrnek. Zsírbontás során a vákuum megemeli a bőrt és a zsírszövetet a kezelőfej belsejében, a rádiófrekvenciás energia ezáltal még mélyebben képes hatni.

 

 

– WIENER testtekercselés

Karcsúsítás négyszeres hatékonysággal a célzott területen aromaterápiás Wiener termékekkel.

A böjtben még látványosabb eredménnyel! Mindezt a panzió kényelméből, nem kell utazással, foglalással és a kezelés előtti 3 órás éhezessel számolni.
– Eredményes cellulit és stria kezelés
– Intenzív kötőszövet salaktalanítás
– Bőrfeszesítés
– Vérkeringés fokozása
– Centiméterekben mérhető körfogat változás

 
A hatóanyagok és a technológia kifejlesztéséért Dr. Dolensky urat a Feltalálók Nagydíjával tüntették ki Ausztriában

3. SZAUNA

A házban kialakított bio-szauna (max. 85 fokra fűtött) a kúrák során más naponta a program részét képezik. Szauna közben zuhanyozási lehetőség, pihenés a szabadban elhelyezett pihenő-fekvő ágyakon.

 


N. Kiss Judit  –  Lélek-coach, Életvezetési tanácsadó, Asztrológus

Az asztrológia egy olyan több ezer év tapasztalatain alapuló rendszer, mely segít feltérképezni, hogy mi a szerepünk az életben, mi a dolgunk, milyen kölcsönösségi kapcsolatban vagyunk a világgal, környezetünkkel, de legfőképpen segít megismerni és megérteni Önmagunkat.
Ha ismerjük a bennünk rejlő hajlamokat, a magunkkal hozott mintákat, és képesek vagyunk szembesülni velük, akkor több esélyünk van az életünk, sorsunk kézben tartására.

 • Ha szeretnél magadról, legbelsőbb énedről többet tudni
 • Ha kíváncsi vagy, miben segíthet Neked az asztrológia
 • Ha elakadtál az életedben, és keresed a kiutat
 • Ha nem érted, miért történnek Veled a dolgok
 • Ha válságban van az életed
 • Ha egészségügyi problémáid jelentkeznek
 • Ha gyermeket szeretnél, ám Ő késlekedik
 • Ha szeretnéd a Sorsodat követni
 • Ha nem találod a boldogságodat
 • Ha szeretnéd tudni, mely sors területek fontosak most az életedben és milyen változásokra kell felkészülnöd

A horoszkópod segítséget jelent akár egy terápiás munkában, legyen szó bármilyen problémáról.
A pszichoterápiával együttműködve, annak módszereire támaszkodva képet, és megoldást tud adni az életed aktuális nehézségeire, kérdéseidre választ.
Ha ezen az úton keresed a megoldást, mert a többi út nem vezetett eredményre, szívesen segítek, keress a 30/ 201‐ 9377 es számon, vagy az alábbi e‐mail címen.
A születésed pontos dátumát / hely, év, hónap, nap, óra, perc / küldd el a judit.n.kiss@gmail.com címre.

Várlak szeretettel:
Kiss Judit


ThetaHealing

A ThetaHealing egy olyan meditáció közeli folyamat, amely fizikai, érzelmi, spirituális és szellemi gyógyulást hoz létre. A tudatos théta állapot fenntartásával hozzá tudunk férni a tudatalatti tartalmához és meg tudjuk változtatni azokat a gondolatokat, hitrendszereket, érzéseket, szokásokat, viselkedési formákat, amelyek már nem szolgálják a fejlődésünket vagy éppen korlátoznak, akadályoznak a továbblépésben. A tudatalattiba kerülnek be azok a fájdalmas emlékeink, traumáink, félelmeink, amelyekkel nem tudunk szembenézni. Ezek a tudattalan tartalmak irányítják a gondolkodásunk 85-95 százalékát.
A jelenlegi tudomány öt jelentős agyhullám frekvenciát különböztet meg, attól függően, hogy az alvás-ébrenlét melyik szakaszában vagyunk. Az ébrenlét állapotát a béta, a relaxációt az alfa hullámmal írják le. Míg a mély alvás alatt a delta állapotban “működik” az agy, az alvás és ébrenlét határán a théta agyhullám tartománya van,. Ebben a frekvenciában képesek vagyunk a tudatalattinkhoz férni. Ez a kapu, ami a tudatos és a tudattalan részünket összekapcsolja.
Böjtöléskor eleve egy kicsit módosult tudatállapotban van az ember, hiszen megvonjuk magunktól az egyik legmélyebben berögzült szokásunkat: az evést. Belső folyamataink, lelki rétegeink is fellazulnak, jeleznek, ilyenkor mutatják mi minden tennivalónk lenne, ha a mindennapi rohanásban meghallanánk lelkünk és testünk hangját.
A ThetaHealing segítségével teret engedhetünk, hogy intenzív testi tisztulásunk közepette megértsük, meghalljuk ezeket a belső hangokat.


A „ mindentudó tér ” – Hellinger féle család(fel)állítás

Ha úgy érzed nem találod a helyed, valami hiányzik az életedből vagy újra és újra olyan dolgok ismétlődnek az életedben, amit már nem szeretnél többet átélni, akkor a Hellinger féle család(fel)állítás során lehetőséged nyílik “meglátni ami van” és abban, hogy visszanyerd az irányítást az életed felett.

A külföldi és a hazai tapasztalatok szerint a családállítás rendkívül erőteljes, pontos és hatékony módszer. Egyrészt új fényben láttatja az életünket nehezítő bajokat, betegségeket, kudarcokat, másrészt lehetővé teszi, hogy megértsük a mozgató rugókat, és akár ezeket a terheket katartikus érzelmi átéléssel letegyük. Az oldás után lehetővé válik, hogy e terhek nélkül az életünkben szabadon áramló energia segítségével érjük el, szabadon céljainkat.

A családállítással mindennapi életünk égető problémáira látunk rá és találunk megoldást. A sikerhez, a karrierhez és a pénzhez való viszonyunk rejtett (tudattalanban gyökerező) tényezőit fedi fel a Hellinger-módszer. Lehetővé teszi, hogy oldás után új nézőponttal, akadályok nélkül haladj céljaid felé.

Gyors és pontos segítség, ha vállalkozásoddal vagy karriereddel kapcsolatos kérdéseidre keresed a választ. Ha nem tudod, hogy belekezdj-e egy új vállalkozásba vagy indíts- e új tevékenységet, esetleg jó lenne rálátni arra, hogy mindehhez jó társat választottál-e. Bert Hellinger felfigyelt arra, hogy testi-lelki bajaink kialakulását nem lehet csak a saját életünk eseményei alapján megérteni. Úgy tűnik, mintha sorsunk elválaszthatatlanul összefonódna a kibővített családunk tagjainak sorsával. Mintha lenne egy közös családi lélek, egy olyan energiamező, amelyben mindenki benne foglaltatik, aki csak a kiterjedt családhoz, az ún. klánhoz tartozik, akár tudunk a létezéséről, akár nem. A tagokból összeállt új egészt Hellinger „családi léleknek”, Albrecht Mahr „mindentudó mezőnek” nevezi. A családállítás irodalmában mindkét elnevezéssel találkozhatunk. A tagokból összeállt új egész, mint minden rendszer, több mint részeinek összege, és megvannak a maga működési mechanizmusai. Ebbe a nagy egészbe ágyazódik bele az egyes ember élete, és sokszor oly módon irányítja azt, hogy az illető arról nem is tud. Minden rendszernek, így egy-egy családnak, munkahelynek, de a társadalomnak is vannak olyan önálló törvényei, amelyek a résztvevők számára rejtetten, tőlük függetlenül működnek. Ha úgy képzeljük el az emberek rendszerét, hogy mindenki kapcsolódik valakihez, akkor tehát mindegyikünk élete – akár generációkon átívelően – hatással van a többiek sorsára is.

A családfelállítás a családi lélekben uralkodó törvények felismerése és elismerése!

Hellinger megfigyelései szerint a közös családi lélekben törvények uralkodnak, amelyek ha megsérülnek, generációkon keresztül hatnak a család tagjaira. A „szeretet rendjeinek” nevezte el ezeket a törvényeket: – odatartozás joga, – a hely-rend és a kiegyenlítődés törvénye. Minden családnak közös lelke, lelkiismerete van, ami ügyel az alaptörvények betartására.

Bert Hellinger német pszichoterapeuta által kidolgozott különleges módszer segít a törvényszerűségek a felismerésében. Módszerét összefoglalóan rendszerfelállításnak nevezhetjük. Mára több irányzata alakult ki: a szervezet-felállítás a családfelállítás, és a kettő szintézisének is tekinthető életstratégia-felállítás. Vannak olyan témák, amelyek nem sorolhatók be sem a klasszikus családállítás, sem a szervezetállítás témaköreibe. Ugyanakkor dominánsan meghatározzák, befolyásolják az ember életét. Ilyenek – többek között – az életvitellel kapcsolatos döntések meghozatala, ha lakhelyváltásra készülünk, vagy az a kérdés merül fel, hogy Magyarországon dolgozzunk, vagy külföldön vállaljunk-e munkát?

A szervezetállítás olyan tanácsadási és helyzetfeltáró eszköz, mely rámutat a szervezetben jelen levő rendre és rejtett dinamikákra. Feltárja a szervezetben megmutatkozó ki nem mondott törvényszerűségeket, kapcsolatokat, motivációkat. Gyorsan hoz felszínre döntő jelentőségű információkat és jól láthatóvá teszi a problémát.

Hogyan történik a családfelállítás?

Történhet csoportban vagy egyéniben. A csoportban többnyire gyorsabban és hatékonyabban működik, de a módszer eredményesen alkalmazható egyéniben is. Az alábbiakban leírtak a csoportos változatra vonatkoznak.

Aki a felállítást kéri, annak elsőként a témáját, a problémáját kell megfogalmaznia. (Például: egyedül él, sikertelenek a párkapcsolatai, családi konfliktusai vannak, bizonytalan a munkahelyével kapcsolatban, nem tudja vállaljon- e kockázatot egy új vállalkozással stb.) Nagyon fontos, hogy a kliens által kitűzött célja legyen a munkának.

A tisztázó kérdések után a kliens, kiválasztja és elhelyezi a térben azokat a csoporttagokat, akik őt és a téma egyéb fontos érintettjeit fogják képviselni. A témától függően a képviselők utasításra vagy szabadon elfoglalják a helyüket a térben. Ezután, a kliens visszaül a vezető mellé, és csak figyel.

A képviselők bizonyos érzeteket, érzéseket élnek át a helyükön. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sok esetben a segítő a csoportmunka során olyan élményeket, tapasztalatokat él meg, amelyek akár a saját problémájára is oldást adnak. Ezek megkérdezésével (olykor csupán a testbeszéd leolvasásával) tájékozódik a vezető arról, hogy milyen kapcsolatok, viselkedési módok, minták, és kötődések vannak a rendszerben. Oldó mondatok (mozdulatok) kimondásának, képviselők helyének megváltoztatásának, hiányzó személyek behozatalának a célja, hogy láthatóvá válik ami van! Ha a rend helyre áll a képviselők jól érzik magukat. A felállítás végén az állító beállhat saját képviselője helyére, így belülről is átélheti a változások hatását. Tudatos szinten érzékelhet egy új rendet.

Budapest, 2021. szeptember 12.

Dr. Számadó Róza